Boek - Geluk voor Gevorderden; het leven vanaf 40 - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Boek – Geluk voor Gevorderden; het leven vanaf 40

Een boek om steeds meer een leuk, speels, creatief en wijs mens te worden, in de spannende tijden die we nu in ons land en daarbuiten beleven! Het is een boek om te gaan voor een authentiek leven! Mensen die het lezen, zo blijkt, verslinden het en kunnen niet meer stoppen met lezen. Eigenlijk word je door dit boek vanzelf een mens die sterker wordt om zinvol te leven in de actualiteit van vandaag. Uitgeverij Balans vond dat deze herziene uitgave van het boek De Tweede Levenshelft een breed publiek moet en mag bereiken.

 5,00 incl. BTW

Beschrijving

Als je de vijfendertig of veertig bent gepasseerd, komt het leven er anders uit te zien. Doorgaan op de oude voet kan niet meer. Veel van wat ooit vanzelfsprekend was, lijkt verdwenen.

Het leven vanaf 40

Eigenlijk ga je vanaf je veertigste een dubbelleven leiden. Enerzijds leef je in de tweede levenshelft, maar tegelijkertijd ben je je eerste levenshelft aan het overdenken. Je ziet hoe sommige dingen anders hadden gekund. Maar de hoop op een beter verleden moet je loslaten. Tegelijk blijkt de eerste levenshelft ook een bron te zijn voor nieuwe wijsheidsvorming. Wat is nu echt van belang? Wat doet er echt toe? Je voelt dat je jeugd er definitief op zit. En vraagt je af wat in de tweede helft de criteria zijn voor een gelukkig leven.

Hoe blijf je vitaal, hoe blijf je het leven boeiend en de moeite waard vinden? Het is een enorme uitdaging om oude verkrampingen, denkwijzen en al dat wat je dacht dat moest, los te laten. Authenticiteit, jezelf bevrijden van verouderde normen, niet langer afhankelijk te hoeven zijn van status of de waardering van anderen, je wijsheid verder opbouwen en gaan delen met je omgeving, dat zijn de criteria. En opnieuw contact leggen met het speelse kind in je, want speelsheid blijkt de succesfactor voor geluk in de tweede levenshelft.

Reacties op het boek “Geluk voor Gevorderden”

“Als trainer/coach voor 40+ overheidsjuristen wordt dit voor mij nieuwe vakliteratuur. Fijn dat er een nieuw boek verschijnt om de spaarzame hoeveelheid op dit gebied aan te vullen. Hard nodig, met steeds meer veertigplussers op de werkvloer!” schrijft Josien Sneek, Senior Juristen Training en Coaching.

“Je boek komt op een voor mij uitgelezen moment. Ik weet weer waarom ik bij deze organisatie werk en wat ik het liefste doe. Ik vind het een echte aanrader voor mijn collega’s als het gaat om ontwikkeling binnen de organisatie en ga je boek ook gebruiken ter inspiratie en om dingen helder te verwoorden.” schrijft Janneke van Eldonk, directeur basisonderwijs.

Dorien Trommel schrijft: ‘Het boek heb ik direct gelezen, aangestreept, aantekeningen gemaakt, oefeningen rond laten gaan in mijn gedachten, woorden op papier gezet en gesprekken hierover gevoerd. Ik herken vele, vele zinnen en merk dat mijn behoefte om te gaan spelen alleen maar sterker is geworden!’

Ruurd van Schuijlenburg, coach en trainer, schrijft: ‘We hebben beiden je boek gelezen en we zijn beiden onder de indruk. Mooi en toegankelijk geschreven, met diepgang. Mild, maar toch raak. Mooie interviews, ook weer samenvattend in heldere theorie. Dan weer praktisch, alle oefeningen. En in enkele gesprekken met vrienden, allemaal 40 of ouder, ontdekten we de dringende behoefte aan verwerking, verzoening met de kinderen en het herstellen van de relatie tussen de innerlijke keizer en de innerlijke keizerin!’

Harry Starren schrijft: ‘Het is een mooi en genereus boek. Adriaan laat zien hoe hij kijkt, denkt en werkt. Hij deelt. En refereert aan de werken die hem inspireren. Zo laat hij zien dat hij in een context staat. Hij citeert instemmend en gaat geen betweterige discussie aan met zijn bronnen. Hij steunt en wordt gesteund.’

‘Een handzaam boek: geweldig! Gelijk gestuit op tal van vragen die tot nadenken stemmen. Hoe oud ik me voel? Eerste impuls is: 6! Nou, dat blijft ook hangen…!’ schrijft Ineke Meijer.