Coaching - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Adriaan over het leven ...

'Vooral in de tweede levenshelft is het van belang om speels, dus creatief te blijven!'

Adriaan over het leven ...

'Niemand kan zó perfect je leven vormgeven als jijzelf!'

Adriaan over het leven ...

'Voor de concretisering van je levensmissie ontbreekt het je nooit aan de benodigde talenten!'

Adriaan over het leven ...

'Je grootste levensmissie ontstaat uit je diepste levenswond!'

Coaching en supervisie

Gedurende dertig jaar coaching ben ik me voortdurend blijven ontwikkelen. Als loopbaancoach, outplacementconsultant, executive coach, relatiecoach, seniorencoach, ondernemerscoach, talentencoach, kindercoach (‘Jong Talent’), en zoals ik ooit ben begonnen en wat mijn voedingsbodem ooit is geweest voor de existentiële coaching: als filosofisch raadsman. Ik hou erg van mijn werk, omdat ik ieder mens ervaar als een unieke manifestatie van leven en ieder vraagstuk met een nieuwe bril wens te bekijken.

Ik maak gebruik van het uitgebreide instrumentarium dat ik zelf heb ontwikkeld, waar ook duizenden coaches in Nederland mee werken en die ik heb verwerkt in mijn vakboek Bezielend Coachen (Business Contact, 2016, de opvolger van De Schoonheid van Coachen, waarvan 14 drukken zijn verschenen). Waar zinvol maak ik ook gebruik van het Bezielingsspel, de Bezielingsplaten, het Talentenspel, Jong Talent, Voice Dialogue en het Enneagram.

Ik laat me graag leiden door de overeengekomen doelstelling van het coachingsprogramma, maar ook door de enthousiasme, de vitaliteit en de bezieling van de cliënt. En ik laat mij dankbaar inspireren door mijn intuïtieve ingevingen, waardoor vaak snel de benodigde helderheid over innerlijke hindernissen en hoe die te overbruggen, tevoorschijn kan worden getoverd.

Het is geweldig om ‘oude wijsheid’ en opgedane nieuwe wijsheid dienstbaar te kunnen maken aan andere mensen. Ik doe dat door te coachen, door op te leiden tot coach en door boeken te schrijven. Ik geef doorgaans aan cliënten onder de 35 jaar mijn boek Loopbaanzelfsturing als begeleidende literatuur mee, en aan cliënten boven de 35 jaar mijn boek Geluk voor Gevorderden. Het zijn vanzelfsprekende cadeautjes voor mijn coachcliënten.

Voor meer informatie over loopbaancoaching, over relatiecoaching, over ondernemerscoaching, over executive coaching, over jongerencoaching, over seniorencoaching, over supervisie.

Enkele reacties van cliënten:

  • Adriaan is een goede luisteraar en gaat recht naar de kern. Geeft helderheid en rust. Geeft goede hulpmiddelen mee waarmee ik jaren vooruit kan. Dit alles in een sfeervolle setting met humor en luchtigheid. Van harte aanbevolen. Ik geef hem negens voor verhelderend, betrokkenheid, enthousiasme, aansluiting op leven en werk, en waardevolle feedback.
  • Beste Adriaan, jouw oprechtheid en menslievendheid zijn een verademing voor de ziel. Ik heb veel aan de ontwapenende manier, de speelsheid van de methodieken, de heldere verwoording. Gecombineerd met alle processen die je uitstekend beschrijft in je boeken. Dank en warme groeten!
Adriaan Hoogendijk Coaching