Relatiecoaching - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Relatiecoaching

Voor relatiecoaching zijn de volgende vragen cruciaal:

  • Wat staat je in de weg om een liefdevolle relatie te hebben met jezelf?
  • Wat staat je in de weg om sympathie of liefde te vieren met anderen?

Relaties en levensgeluk en werkplezier

Man en vrouw, directeur en manager, vrouw en vrouw, manager en medewerker, man en man, medewerkers onderling, ouders en kinderen, commissaris en bestuurder, leverancier en klant, collega’s en buren, ze zijn allemaal in relatie met elkaar. Ze proberen goed met elkaar te communiceren, maar soms lukt dat niet. Relaties kunnen werkplezier en levensgeluk sterk bevorderen.

Wanneer een relatie niet lekker loopt

Maar een relatie kan ook een opgave zijn van jewelste. Mensen voelen zich vaak aangetrokken tot andere mensen, die in de praktijk en na verloop van tijd dwingen tot persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Wanneer een relatie als problematisch, pijnlijk of verwarrend wordt ervaren, is er de oproep tot verheldering over wat er werkelijk speelt, over wie wat van wie verwacht en of die verwachtingen reëel zijn of niet.

Relatiecoaching zorgt voor verheldering

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zo ingewikkeld! Een coach kan hier de vragen stellen en verheldering bieden. Die nodig zijn voor nieuwe keuzes en nieuwe levenskunst, in communicatie met jezelf en met anderen.

Relatievraagstukken zijn alledaags, dus niet bijzonder. Er wordt vaak in een zware toonzetting over gesproken, maar ze behoren tot de alledaagse dynamiek van het leven. Deze vraagstukken roepen op tot authenticiteit, respect en onderzoek. Relaties leiden tot nieuwe inzichten, zelfsturing en tegenwoordig steeds meer verschillende leefvormen. Relatievraagstukken vormen een bron voor levenswijsheid en levenskunst.

Andere coachgebieden

Loopbaancoaching Executive-coaching Seniorencoaching Lezingen enzo Supervisie Jongerencoaching Ondernemerscoaching

Enkele reacties van cliënten