Seniorencoaching - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Seniorencoaching

Hoe ouder je wordt, des te duidelijker wordt het dat je niet meer om bepaalde gevoelens heen kunt. Je wordt gevoeliger. Je huid wordt dunner. Niet alleen voor de indrukken van buitenaf, maar ook voor de signalen van binnenuit. Je krijgt gevoelens waar je tot nu toe niet aan toe was gekomen. Gevoelens die je misschien nog niet eerder had waargenomen.

Nieuwe wijsheid in de tweede levenshelft

De tweede levenshelft is er om wijs te worden. Door de eerste levenshelft te overdenken, er van te leren, en er vrede mee te sluiten. Nieuwe wijsheid ontstaat niet door ons denkapparaat. Maar door de essenties van onze gevoelens te ontdekken, te (leren) benoemen, waar nodig te transformeren en de rijkdom daaruit te delen met anderen. Zo wordt de tweede levenshelft een ware rijkdom.

Altijd blijven leren

De verschillen zijn uitzonderlijk groot, mede afhankelijk van branche, organisatie of ondernemerschap. Hoe dan ook … of je na je 65ste nog moet werken voor de kost of niet, een mens wil altijd blijven leren. En daarnaast tot zijn recht komen en een bijdrage leveren aan de samenleving. Graag met bezieling en plezier, met zingeving én vitaliteit.

Adriaan Hoogendijk

Adriaan Hoogendijk 

Andere coachgebieden

Loopbaancoaching Executive-coaching Relatiecoaching Lezingen enzo Supervisie Jongerencoaching Ondernemerscoaching

Enkele reacties van cliënten