De Coachopdrachten van Adriaan Hoogendijk - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Adriaan over het leven ...

'Doe de dingen die de meeste liefde in je wekken!'

De Coachopdrachten

Deze coachopdrachten zijn een onderdeel van het werkboek zoals dat te vinden is in het boek Bezielend Coachen van Adriaan Hoogendijk. Dit boek is de opvolger van het vakboek De Schoonheid van Coachen, dat na 12 jaar en 14 drukken toe was aan een drastische actualisering.

Wanneer een coach deze coachopdrachten gebruikt in zijn praktijk, is het van groot belang dat hij of zij eerst zelf deze opdrachten heeft gemaakt. Pas dan kan de coach deze opdrachten professioneel verantwoord inzetten op de juiste momenten, bij de juiste cliënten én met betrekking tot de juiste coachresultaten.

In het vakboek wordt uitgebreid uitgelegd in welke fase en met welke doelstelling de verschillende opdrachten kunnen worden ingezet. En hoe een coach vruchtbaar kan omgaan met de antwoorden van de cliënt.

Het vakboek Bezielend Coachen bevat een schat aan theorieën, modellen, vragen en opdrachten voor zowel beginnende als ook voor gevorderde coaches. Coaching voldoet aan de behoefte van mensen in alle lagen van een organisatie om actief te werken aan verandering, die ook verbetering is. Maar om de vitaliteit van mens en organisatie te bevorderen, is coaching met diepgang én met oog voor grondhoudingen en ontwikkelingsprocessen essentieel. Bezielend coachen behandelt alle aspecten die een professionele coach anno nu moet kennen en beheersen.

Adriaan Hoogendijk studeerde filosofie en menswetenschappen. Sinds 1987 werkt hij als coach, loopbaancoach, relatiecoach en opleider in de Opleiding tot Bezielingscoach. Intussen heeft hij al zo’n 2000 mensen opgeleid.

Coachopdrachten van Hoogendijk, serie 1 – Algemene inventarisatie

Coachopdrachten van Hoogendijk, serie 2 – Over innerlijke hindernissen

Coachopdrachten van Hoogendijk, serie 3 – Over liefde en verlangens

Coachopdrachten van Hoogendijk, serie 4 – Over relaties (in werk en privé)

Coachopdrachten van Hoogendijk, serie 5 – De loopbaan verkennend

Coachopdrachten van Hoogendijk, serie 6 – ‘To the point’ in de loopbaan

‘Laten we er met zijn allen voor gaan om voluit te leven en werkelijk ons hart te volgen!