Ontwikkelimpuls - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Ontwikkelimpuls-icon-512De Ontwikkelimpuls – Ontdek 20 nieuwe perspectieven

Deze app, die Ontwikkelimpuls heet, is de digitale versie van het door Adriaan Hoogendijk ontwikkelde Bezielingsspel, waarmee circa duizend coaches in Nederland thans werken. Het Bezielingsspel is een methodiek die een hele coachsessie of een trainingsdagdeel in beslag kan nemen. Nu met deze digitale versie kun je overal op onbewaakte ogenblikken een nieuwe ontwikkelimpuls maken of meditatief een reeds gemaakte ontwikkelimpuls op je in laten werken. Waar je in het leven ook maar tegen aan loopt, je kunt altijd een verhelderende ontwikkelimpuls maken, waardoor je maar liefst 20 nieuwe perspectieven tevoorschijn kan toveren, die je in het leven per ongeluk over het hoofd had gezien.

De Ontwikkelimpuls wijst je de weg naar concretisering van je verlangens én naar mogelijkheden tot transformatie van je innerlijke hindernissen. Zo komt de weg vrij naar je eigen rijkdom, kracht, talenten, verlangens, liefde en wijsheid, want die heeft iedereen in zich. Je wilt het liefst werken vanuit je echte drijfveren, want dan word je speels, creatief, vitaal en mooi. En je wilt het liefst leren wat jou ook echt fascineert, want dan word je opgewonden en ondertussen een deskundige op jouw eigen terrein. Daarom kan iedereen een unieke bijdrage leveren aan de samenleving.

De Ontwikkelimpuls geeft een positieve verdieping en een nieuwe wending aan je bestaan. Het bevat 88 levenskwaliteiten, die in principe iedereen in zich meedraagt. De Impuls tovert de levenskwaliteiten in ons naar boven die nu juist in deze periode uitgepakt en gebruikt willen worden. Altijd wordt er gestart met een ontwikkelvraag, die gebaseerd is op een ontwikkelverlangen, want waar veiPhone-6-Home-800-1668rlangens zijn, daar ligt ook kracht. Ontwikkelvragen kunnen bijvoorbeeld zijn:

‘Hoe laat ik mijn verbondenheid toe?’ – ‘Hoe word ik een inspirerende leider?’ – ‘Hoe maak ik mijzelf zichtbaar?’ – ‘Hoe ontdek ik mijn passie?’ – ‘Hoe krijg ik spannender werk?’ – ‘Wat heb ik nodig om authentieker te worden?’ – ‘Hoe blijf ik in mijn werk in mijn kracht staan?’ – ‘Hoe wordt mijn binnenwereld zichtbaar voor anderen?’ – ‘Wat heb ik nodig om de juiste prioriteiten te stellen in het leven?’ – ‘Wat heb ik nodig om het leeraspect in het leven te accepteren?’ – ‘Hoe laat ik mijn verbondenheid toe?’ – ‘Hoe laat ik onleuke gevoelens stromen?’ – ‘Wat heb ik nodig om te krijgen wat ik wil krijgen?’ – ‘Hoe blijf ik benieuwd in het leven staan?’ – ‘Hoe verwerk ik mijn boosheid, spijt, rouw of verdriet?’ – ‘Wat heb ik nodig om meer liefde in mijn leven te laten ontstaan?’

In de Ontwikkelimpuls worden de vier elementen vuur, lucht, water en aarde toegepast. Vuur staat voor gedrevenheid, lucht voor visie, water voor relaties en aarde voor de concrete levensaspecten. De elementen zijn eigenlijk de vier poorten waardoor we vanuit onze ziel echt kunnen gaan leven. De Impuls is ontwikkeld vanuit de Elementenvierhoek, waar Adriaan Hoogendijk sinds 1990 mee werkt en waar hij uitgebreid over heeft geschreven in zijn boeken

Loopbaanzelfsturing (Business Contact, 21e druk) en in

Bezielend Coachen, de nieuwe opvolger van De Schoonheid van Coachen (Business Contact, 13e druk’), vanaf 1 oktober 2016.

De verschillende levensaspecten van deze Ontwikkelimpuls worden ook uitgebreid beschreven in zijn boek Geluk voor Gevorderden (Balans, 2016, 3e druk).

iPad-Air-2-Jouw-ontwikkelimpuls-800-1121iPad-Air-2-Jouw-ontwikkelimpuls-landscape-800-1121Door een Ontwikkelimpuls in te stellen, krijg je een week lang tweemaal per dag een melding van de app, om vijf minuten lang naar de impuls te kijken. Gebruik deze Impuls om de ontwikkelvraag en de 25 door jou gekozen aspecten nog meer op je in te laten werken.
Na een week kun je constateren wat er in je leven is veranderd.
Veel geluk, liefde, wijsheid en kracht gewenst!