Executive coaching - Hoogendijk Coaching en OpleidingHoogendijk Coaching en Opleiding

Executive coaching

Voor executive coaching geldt dat “Als het goed gaat met de koning, gaat het ook goed met zijn volk!” Een leider dient allereerst zelf op koers te liggen. Gaat er voor de executive voldoende zelfliefde vooraf aan de liefde voor zijn of haar organisatie, haar missie en haar medewerkers?
Adriaan Hoogendijk heeft mede vanuit zijn eigen ervaringen als directeur intussen in 30 jaar tijd honderden directeuren gecoacht.

Executive coaching als één van de succesfactoren voor de organisatie

Executive coaching is er niet alleen om problemen op te lossen. Maar vooral om problemen vóór te zijn. Als de executive lekker in zijn of haar vel zit, dan werkt dat automatisch door als één van de succesfactoren voor de gehele organisatie.

Binnen executive coaching is er ruimte voor de vele dilemma’s en twijfels die ook de verantwoordelijkheden van het leiderschap met zich meebrengen. Maar ook die behoren bij het leven überhaupt.

Reflectie en zelfreflectie van de executive gaan vooraf aan de juiste beslissingen in de boardroom. Het gaat er in de executive coaching over wat er eigenlijk toe doet, en over wat vergeten was. En over de essenties die intern en extern gecommuniceerd moeten worden.

Andere coachgebieden

Loopbaancoaching Relatiecoaching Seniorencoaching Lezingen enzo Supervisie Jongerencoaching Ondernemerscoaching

 

Enkele reacties van cliënten